Fair og bæredygtig mode. Inspiration og viden

TENCEL - hvad er det?
TENCEL er fremtidens materiale. Det skabes af naturlige og fornybare ressourcer. Omdannelsen sker i et lukket kredsløb. Materialet er blødt, slidtstærk og åndbart.
Brugt tøj? Vores bedste tips til at sælge det online
Har du tøj du ikke bruger? Det gælder de fleste. Faktisk bruges helt op mod 70% af alt tøj aldrig eller kun sjældent. Overvejer du at rydde op og få dit ubrugte tøj sendt det videre? Få vores bedste tips her.
laøhlé - æstetisk mode og smykker på bæredygtige dogmer
Ærlige, positive og dygtige til hvert sit håndværk. Sådan betegner man bedst Anne og Katrine bag laøhlé. Kom med bag facaden.
Cirkulær økonomi - ENKL laver genanvendeligt boliginteriør
Cirkulær økonomi er grundstenen i firmaet ENKL. Det danske møbel- og interiørbrand, er startet af Kristian Gatten og Lasse Tamberg. De har en filosofi om at ændre på den lineære ´take-make-dispose model, som er det mest brugte i møbelindustrien. For...
20 ideer til bæredygtige oplevelser i Danmark denne sommer
Se vilde heste, sov i det fri, kom helt ned i gear i det sydfynske øhav og oplev de bæredygtige sommer pop ups fra vores samarbejdspartnere. Læs med her og få 20 bud på bæredygtige oplevelser for hver en smag.
NYHED: Vi vokser og det er godt for dig
Danish Fair Fashion og Weensu går sammen i en stærk markedsplads med fokus på bæredygtigt forbrug. Vores mål er at gøre det endnu nemmere at vælge de bæredygtige alternativer til.
MORS DAG - 10 bæredygtige gaveideer fulde af kærlighed og taknemmelighed
Mors dag er dagen, hvor vi sender mor, konen og svigermor en kærlig tanke. Dagen kan hurtigt ende med gavestress. Det ønsker vi ikke. Derfor har vi samlet 10 ideer til bæredygtige alternativer.
Hvor er modebranchen 7 år efter Rana Plaza kollapsede og kostede 1134 menneskeliv?
D. 24. april 2020 var det præcis 7 år siden 1134 mennesker omkom i en af historiens største arbejdsulykker. Et bygningskompleks i Bangladesh styrtede sammen og bragte skyggesiderne af modebranchen frem i lyset. Det stod hurtigt klart at alle sikkerhedsforanstaltninger...
Hvorfor Fashion Revolution Week?

Hvad er Fashion Revolution Week og hvorfor er det en vigtig begivenhed? Det hele starter med 1138 dødsfald i bygningskollapset på Rana Plaza d. 24 april 2013. Ulykken, som blotlægger skyggesiderne i modebranchen, bliver også startskudet til Fashion Revolution bevægelsen. 

Tårnhøje etiske ambitioner bag GROBUND
Mød de to ambitiøse kvinder bag GROBUND, som designer elegant hverdagstøj i økologiske og GOTS certificerede materialer. Lær mere om deres rejse og hør hvorfor den bæredygtige omstilling er vigtig for dem.
Black Friday- Når Danmark ser sort
Det amerikanske forbrugsfænomen Black Friday har på rekordtid taget shoppelystne danskere med storm. Men hvem vinder egentlig i det game? En ting er dog sikkert miljøet er den helt store taber, derfor er det på tide med en Fair Friday.
Bæredygtig Mode. Mulighed eller utopi?
Bæredygtig mode er et populært ord, men er det overhovedet en realitet? Vi har spurgt bæredygtighedsekspert og modeblogger Johanne Stenstrup og svaret er på den ene side en opsang og på den anden side en positiv overraskelse.
Le Pirol - Det startede med drømmen om at være stolt af sit arbejde
Le Pirol er på rekordtid blevet et stærkt navn i den danske modebranchen. Morten Underberg Olesen, stifteren og designeren bag Le Pirol, forlod den konventionelle modebranche efter mere end 10 år hos både internationale og danske modehuse. Morten kunne ikke se selv i øjnene og således opstod ideen til Le Pirol.
CONSCIOUS FASHION WEEK – endelig får Danmark en modeuge med fokus på bæredygtighed
I 2020 får Danmark sin første modeuge med fokus på bæredygtig mode. Men allerede i år kan alle med interesse for mode og bæredygtighed får et ekstraordinært preview når dørene åbnes til en endagsevent med fokus på mode på en ny og fair måde.
Familie vender fast fashion ryggen
Igennem en periode på små 5 år har en ganske almindelig familie fra Århus gradvist vendt ryggen til fast fashion. Der har uden tvivl været udfordringer og tilbagefald undervejs, men også masser af læring. Læs med og få et indblik i familiens rejse samt gode råd og inspiration til din egen rejse.
Dokumentaren 'The True Cost' ændrede alting...
I en serie af interviews går vi tæt på en række danskeres holdninger og vaner i forbindelse med mode og bæredygtighed. I denne omgang har vi mødt Camilla, der er designstuderende og passioneret fritidsblogger indenfor bæredygtighed, til en snak om hendes...