DRAGÖR Skincare

DRAGÖR Skincare – naturligt smuk med omtanke

DRAGÖR Skincare ønsker at fremhæve kvinders skønhed på en naturlig og bæredygtig måde. Produkterne fra DRAGÖR er baseret på naturlige, nordiske og økologiske ingredienser. Alle hudplejeprodukterne er naturligvis parabene- og parfumefri. Emballagerne er lavet af genanvendt plastik fra fiskenet og fisketrawl. DRAGÖR Skincare er skabt på bæredygtige og cirkulære principper. Helt uden at gå på kompromis med hudplejeseriens kvalitet. Læs mere om DRAGÖR Skincare længere nede på siden. 

Nordens mest bæredygtige hudplejeserie 

DRAGÖR Skincare udfordrer hudplejebranchens traditionelle tankegang og fremgangsmåde. Det gør de ved både deres formulering af produkterne og ved deres valg af emballager.

Det er kort sagt DRAGÖR Skincares mission at udvikle Nordens mest bæredygtige hudplejeprodukter. Kort sagt fra yderst til inderst. Det sker ud fra cirkulære principper. Helt uden at gå på kompromis med virkning og kvalitet. 

Nordiske og økologiske ingredienser

Olieblandingen i DRAGÖRs hudplejeprodukter indeholder olie fra hyben, havtorn, hamp og raps. Ingredienserne er på den ene side valgt, fordi de supplerer hinanden i forhold til vigtige fedtsyrer, antioxidanter og andre næringsstoffer. På den anden side fordi de kommer fra robuste og fornybare planter. Disse planter vokser enten vildt i naturen eller dyrkes bæredygtigt. Sidst men ikke mindst er de også vigtigt for DRAGÖR Skincare at vælge lokale ingredienser. Med lokale ingredienser minimeres CO2-udledning til transport. 

At bruge lokale nordiske ingredienser kræver en anden tankegang, men slutresultatet mangler ingenting. De olier der dyrkes på vores breddegrader har nemlig den perfekte fedtsyresammensætning og er spækket med antioxidanter og andre næringsstoffer. For multebær, som indgår i ansigtscremen, gør det sig gældende at bærrene er dyrket i det høje nord får masser af lys og sol, mens de udvikler sig. Det resulterer i et højt indhold af næringsstoffer. Det barske liv mod nord har samtidig tvunget planten til at udvikle en særlig modstandskraft. Det ses bl.a. ved det øgede indhold af antioxidanter, polyphenoler og andre mikro-næringsstoffer. Disse stoffer er guf for alle der vil passe godt sin sundhed og hud. 

Cirkulær tankegang

Ved at arbejde ud fra cirkulære principper, hvor ressourcer genanvendes eller gendyrkes, kan man designe sig væk fra affald og forurening. Med den cirkulære tankegang løber man i princippet aldrig tør for råstoffer. Det er den tankegang som DRAGÖR Skincare har taget til sig. 

Bl.a. anvender DRAGÖR Skincare fornybare, bionedbrydelige råvarer og ingredienser. På den måde forurener produkterne ikke, hvis rester af produktet ender i naturen. Det kunne være når du vasker ansigtet med rensecreme eller vasker fingrene efter brug.

Det er DRAGÖR Skincares mål at 75% af råvarene skal komme fra fødevarersidestrømme. Dvs. rester fra fødevareproduktion, som ellers ville gå til spilde. Nye hudplejeprodukter, som indeholder sidestrømsråvarer, er på vej. Bl.a. med aktive ingredienser fra up-cyclet kaffegrums og konsistensgivere fra restfrugt fra juiceproduktion. 

Bæredygtige emballager i genanvendt plast

Det er helt naturligt for DRAGÖR Skincare at sætte naturen og de cirkulære principper højt. Derfor har DRAGÖR Skincare også valgt at bruge genanvendt plast, som deres emballager. Plastflaskerne stammer fra fiskenet, fisketrawl og anden hårdplast indleveret eller opsamlet i havene omkring os. 

Det er den danske cleantech virksomhed Plastix, som står for omdannelsen af det indsamlede plastaffald. Ved at bruge plastik fra fiskegrej og andet grej er Plastix med til at løse et verdensomspændende affaldsproblem. Faktisk er plastik i verdenshavene en kæmpe trussel for vores eksistens. Det anslåes at der vil være mere plastik end fisk i verdenshavene i år 2050 (Ellen MacArthur Foundation).

Samtidig sikrer brugen af havplastik at udledningen af CO2 reduceres, verdenshavene holdes renere og brugbare ressourcer ikke spildes.  

DRAGÖR Skincare arbejder på at udvikle deres eget retursystem på deres emballager. Indtil det er på plads, skal emballagerne sorteres sammen med husholdningens øvrige plast. 

Med naturlige ingredienser som passion

Bag DRAGÖR Skincare står Gitte Graverholt, som har mange års erfaring med produktudvikling baseret på naturlige ingredienser. Gitte er opvokset i Dragør, hvor havet og naturen er en vigtig del af livet. At leve i ét med turen og kun tage så meget, som naturen selv kan genoprette falder derfor helt naturligt for Gitte. 

Dragör_skincare_dragør_natur_cirkulærtankegang_