etui

Accessories med håndværk, bæredygtighed og stærkt møbelstof som nøgleord

Hos Etui bliver resterne fra stærke møbelstoffer, lavet om til tasker og accessories. Du finder små ekslusive serier af tasker, punge, mac covers og meget mere i smukke toner.

Overskudsmaterialet fra møbelindustrien er af høj kvalitet, kraftigt uld og i mange smukke farver.

Bag Etui står Frederikke Winther, som selv designer alle produkter, med en kæmpe kærlighed til tekstiler og farver. Læs mere om etui under produktbillederne.

Bæredygtige accessories som gør dit outfit personligt og spændende 

Når du vælger en taske eller andre accessories fra etui er du garenteret en personlig stil. Ikke nok med det er du også med til at støtte om om den grønne omstilling. 

Accessories i overkudsstof og rest tekstiler 

Frederikke Winther, bag etui, har skabt sit univers udfra overskudsstof og rest tekstiler. Tekstilerne kommer fra møbelbranchen. Ligegyldigt hvor godt mange af disse producenter forsøger at optimere står de altid tilbage med overskudstekstiler. Disse rester er for små til at indgå i møbelproduktionen igen. Til gengæld er de perfekte til mindre accessories, til tasker, punge og computercovers, som dem etui står bag.   

Hos etui får resttekstiler og overskudsstof kort sagt nyt liv.

En del af Zerowaste bevægelsen 

Med etui giver Frederikke Winther sit bidrag til den vigtige zero-waste bevægelse. Ved at benytte rest tekstiler fra møbelproduktionen kan Frederikke ikke designe lige hvad hun har lyst til. Hendes kreative arbejde starter i det øjeblik hun ser hvilke overskudsmaterialer hun kan få adgang til. Hendes tilgang er med til at redde tekstilrester, som kunne være endt på forbrændingen. På den måde støtter etui altså op om zero-waste bevægelsen. 

Tasker, punge og andre accessories fra etui er gode eksempler på at zero-waste tankegangen også kan være æstetisk og spændende. 

Små ekslusive produktioner 

Når Frederikke fra etui arbejder med overskudsstof og resttekstiler har hun kun meget små mængder tilgængeligt. Derfor bliver etui’s kollektioner små og eksklusive. Der laves typisk ikke mere end 5 styk af hvert design. Det igen er med til at mindske overproduktion og unødvendig spild. 

Men hvorfor er det vigtigt? At undgå spild og overproduktion er et vigtigt modspil til den konventionelle modebranche. En branche, som er gennemsyret af overproduktion. Med den overproduktion følger desværre overforbrug og spild. Derfor er vi glade for at have Frederikke med på Danish Fair Fashion & Living markedspladsen.

Tasker, cluthes og punge i overskudstekstiler

Det begyndte med små tasker, cluthes og punge. Helt fra starten var ideen at bruge materialer, som andre havde kasseret. Fredeikke fandt gamle duge og tekstilrester i landets forskellige genbrugsbutikker. Dem forvandlede hun om til unikke tasker og punge ved sin egen symaskinen.

Siden har etui fået så meget vind i sejlene, at Frederikke har kunnet sætte produktion op i udlandet. Valget faldt på en lille danskejet systue i Lithauen. Systuen har gjort det til sin kernekompetence at indsaml resttekstiler og opkøbe deadstock garn, læder og tekstil.    

Bæredygtigt Mac cover i overskudstekstiler

Idag finder du også polstrede covers til din mac book i etui’s sortiment. At finde et bæredygtig mac cover kan ellers være lidt af en udfordring. Står du og mangler et cover til din mac book, så tag et kig på etui’s lille men fine udvalg.   

Overskudstekstiler og deadstock

Er du vild med ideen om at støtte op om zero-waste bevægelsen? Så kan du ikke blot gøre det med dit valg af accessories. Hos Kitt finder du dansk produceret børnetøj, som også skabes i overskudstekstiler. Hos Mumutane finder du skønne puder, som  som ogå skabes ud fra rester.