God Tid

GodTid laver brugskunst med tanke på omverdenen. GodTid giver ting, der har mistet deres oprindelige funktion, nyt liv og ny værdi. De laver nye upcycle designs ud af gamle, smukke bøger, som er fundet i papircontainere. Hvert produkt er unikt og bliver lavet i hånden af to brødre i forældrenes lille kælderværksted på Bornholm.

Når man ‘upcycler’ tager man en ting som har mistet sin funktion og dermed sin værdi, og giver den nyt liv ved at lave den om til noget andet. Derved adskiller det sig fra eksempelvis genanvendelse, hvor tingen splittes op og ‘downcycles’ til et materiale. Ved at upcycle kan vi bevare værdien og ikke mindst den historie, som findes i de bøger, der ellers ville blive kasseret.

GodTid kommer af udtrykket “at tage sig god tid”. Mange gamle produkter bærer præg af et godt håndværk, hvor man har taget sig tid til de små detaljer, og hvor man har kræset om kvaliteten, i en grad vi sjældent ser i dag. GodTid handler om at sætte pris på det simple og langsomme i et samfund, hvor tingene går hurtigere end aldrig før, og brug og smid væk kulturen dominerer.

Tag et kig på deres udvalg: der er unikke bogure og leksikonborde.