Hemp Copenhagen

Lækre boligtekstiler i europæisk hamp

Sengetøj, håndklæder, viskestykker og karklude i hamp føles fantastiske og rene. Det er ingen tilfældighed. Tekstiler skabt af hamp er nemlig ligesom hampplanten antibakteriel og allergivenlig fra naturens hånd. Oveni suger og absorberer tekstiler i hamp 30% mere fugt og holder 3 gange længere end bomuld.  

Håndklæder, karklude, sengetøj mm. fra Hamp Copenhagen er produceret af 100% europæisk og økologisk hamp. Et lille udvalg er desuden fremstillet en skøn blød blanding af økologisk hamp og økologisk bomuld.

Læs mere om Hemp Cophenhagen og hamp generelt nedenfor.   

Mere om hamp

Hamp er et gammelt materiale og alligevel et super bæredygtigt materiale. Det har ikke bare fantastiske egenskaber i form af bedre sugeevne og holdbarhed i forhold til bomuld. I produktionsfasen har hamp ligeledes betydelige fordele.  

Hamp bruger 2/3 mindre land end bomuld. Hamp kræver ingen kunstvanding (bomuld 500 L/kg fiber). Ligesom der heller ikke bruges kemi i form af pesticider til dyrkningen af hamp. Af samme grund kræver vi ikke økologisk mærkning på de produkter i hamp, som sælges på markedspladsen. Produktionsmetoderne er også rene og miljømæssigt forsvarlige i den konventionelle produktion. Dette er ikke tilfældet med f.eks. bomuld. Læs mere om bomuldsproduktionen her.   

Sidst men ikke mindst er hamp (industrihamp) en god CO2 støvsuger. Ham absorberer 22-44 tons CO2 per hektar. Dette er 4-8 gange mere end bomuld.

Vaskeklude og håndklæder i hamp

Når du vælger vaskeklude og håndklæder i hamp vil du opleve at de er gode til at absorbere vand og holder sig friske længere. Det skyldes hampplantes naturlige indhold af THC, som holder svamp, råd og skadedyr væk. Egenskaberne er bibeholdt i slutprodukterne. Du vil derfor kunne bruge din vaskeklud lavet af hamp over flere dage. Vaskeklude i hamp er derfor ideelle, som erstatning for vatrondeller og andre engangsprodukter, som mange bruger til den daglige ansigtsvask. 

Karklude og viskestykker i hamp

Også i køkkenet kan du drage nytte at de gode antibakterielle egenskaber i hamp-tekstilerne. Har vi ikke alle prøvet at stikke fingerne i sur karklud? Der er næsten ikke noget værre. Tekstiler i hamp holder sig friske længere og skal dermed vaskes mindre, hvilket er godt for miljøet. Ikke bare spare du sæbe, vand og strøm, når du vasker mindre, dine håndklæder, viskestykker, karklude mm. holder også længere. 

Er hamp bæredygtigt?

Vi har allerede været inde på sammenlignning med bomuld ovenfor, hvor hamp har sine klare fordele ved en helt ren og naturlig dyrkning. Hamp har dog været i glemmebogen i en lang årrække og produktionsmetoderne er derfor langt fra så forfinede, som de er på bomuld. Hamp har dog et stort potentiale både pga. sine antibakterielle egenskaber og sine mange anvendelsesmuligheder.

Læs også Hamp – den glemte vidunderplante 

Mere om Hemp Cophenhagen

Boligtekstiler i Hamp fra Hemp Copenhagen er bæredygtig luksus til din bolig. Hos Hemp Copenhagen defineres bæredygtig luksus, som luksus, der er æstetisk flot, føles godt og giver god samvittighed. Det sidste, fordi du gør noget godt for miljøet og er med til at sikre en mere bæredygtig planet.

Hemp Copenhagen blev etableret i 2017 med en mission om at gentænkte boligtekstiler på en bæredygtig måde. Hos Hemp Copenhagen er der ingen luksus, hvis jordens ressourcer og vores egen sundhed ikke beskyttes. Alt fra Hemp Copenhagen er derfor skabt i økologisk hamp eller en blanding af økologisk hamp og økologisk bomuld. 

Med sin enkle og langtidsholdbare serie af boligtekstiler i økologisk hamp er Hemp Copenhagen med til at sikre en bedre søvn, en bedre samvittighed og i sidste ende et bedre liv. 

Stilen en ren og enkel, hvilket understøtter renheden og de antibakterielle egenskaber i hamp tekstilerne. 

Hemp Cophenhagen er Ansvarlig og Naturlig Luksus. 

Dansk Design. Fremstillet i EU.

Hemp Copenhagen Bæredygtige boligtekstiler i europæisk hamp