Mumutane

Grafisk og farverigt boligtilbehør til den nordiske boligindretning. Med social ansvarlig mission!

mumutane designer unikke, grafiske og farverige accessories og tilbehør til boligen. Produkterne er kombineret af afrikanske wax print tekstiler, indkøbt hos kvinder som driver små, lokale tekstilforretninger i Afrika, samt overskudstekstiler fra danske Kvadrat.

Navnet mumutane betyder ‘vi mennesker’ og filosofien bag er, at vi samarbejder på tværs af kulturer og landegrænser for at skabe bedre vilkår for flere. 

Læs mere om kvinderne bag mumutanes, deres inspiration, valg af materialer med mere længere nede på siden. 

Social økonomisk produktion og produkter med mening

Formålet er at skabe ‘products with purpose’. Eller på dansk produkter med mening. Derfor har mumutane en bæredygtig tilgang til design og produktion. De har fokus på minimering af tekstilspild og har lokal produktion i Danmark. Her samarbejde de med Huset Venture, som er en socialøkonomisk virksomhed, der hjælper udsatte og sårbare kvinder i arbejde.

mumutanes inspiration

“mumutane – nordic design • african tradition” er inspireret af den enkle nordiske æstetik og det levende afrikanske udtryk. De afrikanske prints rummer mange symboler og fortællinger om livet i Afrika, som giver produkterne en ekstra dybde og dimension. mumutanes kulturelle crossover designs tilfører et helt særligt og unikt udtryk til alle moderne hjem.

Hvordan indretter man med mumutanes produkter?

mumutanes designs og produkter benyttes af mange til at skabe livlige og farverige kontraster til den minimalistiske skandinaviske designtradition. Ved at bruge afrikanske wax textiles bryder man den mere klassisk nordiske nedtonede og naturlige farvepalette og tilfører samtidig et eksotisk element og unikt særpræg til sin sofa, lænestol eller hvor man ellers ønsker at skabe et overraskende og uventet element. 

Dyk ned i mumutanes univers med masser af farver og flotte prints! 

Hvem står bag mumutane?

Bag mumutane står Line og Maria. Med forskellige baggrunde supplerer de hinanden godt, og danner grundlag for at skabe et brand med noget på hjerte.

Maria har en Cand. Merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus og er derudover uddannet i detailbranchen med fokus på tekstil, trends og mode. Hun har særlig interesse i bæredygtighed og at skabe gode kundeoplevelser, digitalt såvel som i det fysiske rum.

Line er uddannet Designer MA fra Designskolen i Kolding. Hun har de sidste 12 år arbejdet som selvstændig med rum og grafisk design.

Hvad er særligt ved afrikansk design?

Den afrikanske designtradition er et krydsfelt mellem hundredevis af stammer, sprog og religioners tilgang til tilværelsen. Afrikansk design er karakteriseret ved sit eklektiske mix af kreativitet, kulturarv og storytelling, som udtrykkes gennem en fantasifuld og ofte farverig brug af symboler og ornamentik.

Vi er glade for at have mumutane med på markedspladsen. Der mission om at skabe produkter er beundringsværdig og deres produkter tilføjer kulør og personlighed i en hver indretning.