ReCollector

ReCollector affaldssortering, nem og æstetisk løsning til hjemmet

Æstetisk og effektivt affaldssortering ja tak! Hvorfor ikke gøre det nemt og pænt og gøre det rigtige? ReCollector er et dansk innovativt og brugervenligt system til affaldssortering. ReCollector boksene er lavet i genanvendt plastik og kommer i de skønneste farver. Kombinér boksene på kryds og tværs af de 8 forskellige farver, og lad dem blive en del af indretningen. Du kan tilmed hænge dine ReCollector sorteringsbokse på væggen, så det ikke roder eller fylder unødvendigt.

Læs mere om ReCollector, tankerne bag løsningen og de anvendte materialer nedenunder.

Ny affaldsordning kræver nye muligheder for sortering

I 2021 er en række nye regler omkring affaldssortering blevet sat i værk. Vi skal hjælpe hinanden og miljøet, og blive bedre til at genanvende affald. Fremover skal vi alle sortere i 10 forskellige typer affald:

  • Mad
  • Papir
  • Pap
  • Metal
  • Glas
  • Plastik
  • Fødevarekartoner
  • Reestaffald
  • Farligt affald
  • Tekstiler.

Det kan virke uoverskueligt – og det forstår vi godt. Derfor kommer ReCollectors sorteringsbokse som sendt fra himlen. De er brugervenlige og praktiske, og kan bidrage til at gøre sorteringen til en naturlig del af hverdagen. Som den eneste løsning på markedet er ReCollectors sorteringsbokse, så smukke at du ikke behøver gemme dem væk. 

Boksene er designet i 8 forskellige farver. Farverne er nedtonede og skandinaviske, så de passer ind i ethvert moderne hjem. Du kan derfor nemt sammensætte boksene på kryds og tværs efter netop din smag og stil. På den måde kan man være bekendt og stolt af at vise frem, at man tager hånd om fremtiden. 

Dansk designet og dansk produceret affaldssorteringssystem

ReCollector har lagt mange timer, uger og måneder i at undersøge danskerne sorteringsvaner og sammenholdt det med fremtidige lovkrav. Slutresultatet taler for sig selv. ReCollectors affaldshåndteringssystem fungerer optimalt i en travl hverdag, hvor affaldssortering ikke må blive en daglig udfordring. ReCollector boksene passer flot ind i det moderne køkken. Funktionen er gennemtænkt, så de kan åbnes med albuen, når hænderne er fedtede eller fyldt med tomme emballager. 

Ligesom ReCollector har lagt mange timer i designet af deres system, har de også nøje udvalgt en dansk producent, som kan levere høj kvalitet i de genanvendte materialer, som ReCollectors bokse produceres i.  

Cirkulært sorteringssystem til affaldshåndtering i hjemmet

Hos ReCollector er bæredygtighed forankret i deres DNA. De vil gøre op med den lineære tankegang og blive mere inspireret af naturen, hvor alt er cirkulært. Den cirkulære økonomi tænkes ind i alle beslutninger hos ReCollector vedrørende indkøb og samarbejdspartnere. 

ReCollector ungår bevidst nyproduceret plastik. Affaldsboksen er produceret i genanvendt plast. Hver ReCollector sorteringsboks hiver omkring 1,5kg plastikaffald ud af vores fælles bjerg af affald. For at skabe en mat og holdbar overflade blandes den genanvendte plastik med mineraler. Mineralerne forøger holdbarheden uden at forringe ReCollector boksenes mulighed for senere omsmeltning og genanvendelse. Dét er at tænke cirkulært.     

Genanvendt plastik, hvorfor er det vigtigt at genanvende plastik? 

Hvorfor er det egentlig så vigtigt at vælge genanvendt plastik? Er det ikke nok at produkterne kan genanvendes? Det helt korte svar er nej.

Plastik er en kostbar ressource, som primært stammer fra fossile kilder i undergrunden. En ting er at de fossile kilder slipper op og ikke kan gendannes. En anden vigtig grund til at vi skal genanvende er det faktum at udvindelse og produktion af plastik forurener. 

Idag genanvendes omkring under 10% af alt plastik. 12% menes at blive brændt og alarmerende 79% ender på lossepladser og i vores floder, søer og have (National Geographic). Bl.a. derfor er det vigtigt at bruge genanvendt plastik.

Når virksomheder vælger at benytte genanvendt plastik, så er de med til at reducere de 79% plastikaffald, som hober sig op rundt omkring på kloden. Derudover er de virksomheder, der vælger at bruge genanvendt plastik, også med til at øge efterspørgslen på genanvendt plastik. Hvilket er med til at sikre at der investeres i nye teknologier til at indsamle og genanvende plastik.

Der er mange flere gode grundet til at vi skal genanvende plastik herunder forurening med mikroplastik. Det og andre problematikker kan du læse mere om på vores blog, hvor vi går i dybden med genanvendt plastik.

INDSÆT LINK NÅR POSTEN ER KLAR.

ReColleator er ikke bare lavet med genanvendt plastik. Sorteringsboksene hjælper os alle med at blive bedre til at sortere, så endnu plastik og andre ressourcer kan genanvendes. Sidst med ikke mindst kan ReCollector-boksene naturligvis genanvendes. 

Tanken bag ReCollector

Ideen til ReCollector opstod som følge af indehaver Tenna Holdorff Christiansens gentagende irritation over al den genanvendelige emballage, der konstant lå i hendes hjem. Der var ikke plads under vasken, og det skabte rod. Hun søgte råd hos bekendte og observerede, hvad der fungerede, og hvad de havde af udfordringer. Pladsen under vasken var begrænset, så deraf opstod tanken om den væghængte sorteringsboks. Og det skulle selvfølgelig være med det visuelle aspekt in mente. Designet skulle være pænt, enkelt og skandinavisk i flotte farver. 

Det er ReCollectors håb, at sorteringsboksene kan hjælpe flere til at genanvende endnu mere affald. 

Guide til sortering af dit affald

ReCollector har gjort det til deres mission at gøre det nemt at affaldssortere. Deres sorteringssystem er et kæmpe skridt på vejen, men ReCollector stopper ikke her. På deres egen hjemmeside finder du udførlige guides til hvordan du sorterer og genanvender alle tænklige materialer. Find inspiration, viden og guide på ReCollectors blog

Tjek også den udførlige sorteringsguide “sådan skal du sortere dit affald i 2021” hos Danmarks Naturfredningsforening