Coffee Beanies

Street style slow fashion med hjerte 

Man har hørt det mange gange før – det der med: “hun har hjertet på det rigtige sted” – men med Aimee, som er kvinden og stifteren Coffee Beanies er man slet ikke i tvivl om at det er sandt.

Coffee Beanies er kendt for sine afslappede og tidløse huer i blød merino- og alpacauld. Seneste er der også kommet en lille taske med Coffee beanies familien. Den lille hjertevarme virksomhed blev stiftet i 2018 mens Amiee boede med sin familie i Afrika. På sin rejse rundt i Burundi og Rwanda mødte Aimee de kvindelige kaffebønder, som hører til blandt verdens absolut fattigste. De faldt i snak og pludselig opstod ideen til at skabe et projekt, som kunne give kvinderne en langtidssikret indtægtskilde.

Fra nødhjælp til selvhjælp

Hver gang du køber et af Coffee Beanie produkt er du med til at sikre overlevelsen for en hårdtarbejdende afrikansk familie, som forsøger at forsørge sig som kaffebønder. I nogle af verdens fattigste lande, er det en benhård kamp, som kræver vores hjælp.

Coffee Beanies hylder princippet om work as the solution. I stedet for nødhjælp, skal vi udruste til selvhjælp.

Derfor træner Coffee Beanies kvindelige afrikanske kaffebønder til at håndstrikke lune og langtidsholdbare huer i højeste kvalitet. For at sikre en langsigtet indkomst for strikkerne, har Coffee Beanies teamet op med dygtige designere. Målet er at tilbyde danskerne slow-fashion huer og strik med lang levetid.

Håndstrikkede huer og accessories med hjerte 

Coffee Beanies startede med håndstrikkede huer. Senere kom andre håndstrikkede accessories som pulsvarmere og tørklæder med. Læs lidt om historien bag hver af de klassiske Coffee Beanies modeller nedenfor.

Coffee Beanie Peace Beanie

Med de populære Peace Beanies fra Coffee Beanies får du 100% god stil.  Modellen er strikket i en blød skøn og kraftig merinould. Peace Beanien er en stor opretstående hue, som du kan lune dig i, når efterår og vinter er over os. Den lidt stive og kraftige kvalitet giver den et touch af pyntehat, som vil pifte din gode vinterfrakke op til en frisk ny sæson.

Brug gerne din hue med kjole eller jeans og frakke. Vær endelig ikke bange for at vælge en hue med farve på. 

Peace Beanie er lavet i 100% merinould.  

Coffee Beanies Elefant Beanie

Elefant Beanie er en af Coffee Beanies seneste modeller. Den er super trendy og praktisk. Endelig en hue, der slutter tæt om ørerne og halsen. Du kan sågar bruge den under din cykelhjelm.

Elefant Beanies er en klassisk elefanthue med god pasform. Hos Coffee Beanies har den selvfølgelig fået tilsat lidt fluffy garn og nogle skønne farver.

Elefant Beanie fåes i samme farver som Sky huerne. De er lavet i den samme lette og fluffy alpaka-uld blanding, som Sky huerne. Garnet består alpaka/uld blanding og 18% polyester. 

De første af huerne er strikket af sponsor-strikkerer her i Danmark indtil de afrikanske kvinder er oplært i det nye mønster. Det fremgår af produktbeskrivelsen, hvor langt Coffee Beanies er i oplæringen af kvinderne.

Coffee Beanie Sky Beanie

Sky huen fra Coffee Beanies er sådan en 24/7-huen, som aldrig tager af. Det er en af Coffee Beanies første modeller og minder meget om Peace Beanien. Sky huen er dog mere fluffy idet garnet indeholder alpaca.  

Materialer: Alpaka/uld blanding og 18% polyester.

Blød Coffee Beanies Lion Beanie

Den bløde klassiske ribstrikkede hue. Huen er lavet i 100% mulesing fri merionould.

Kvaliteten er i orden

Coffee Beanies strikkes i mulesingfri merino- og alpacauld. Alt uld lever op til gældende EU lovgivning om miljø og dyrevelfærd. På sigt ønsker den lille virksomhed at træne de afrikanske kvinder i at holde deres egne dyr og på den måde styrke familiernes eksistensgrundlag, idet dyrene både kan give mad og uld.