Grobund

Økologisk slow fashion til en bevidst livsstil

Grobund laver bæredygtig, økologisk GOTS-certificeret og slow fashion tøj til kvinder, mænd og børn. Økologisk bomuld og GOTS-certificering sikrer bæredygtige designs med ren samvittighed, for Grobunds produkter er både miljømæssigt og social ansvarligt produceret i Tyrkiet hos GOTS-certificeret leverandør. 

Grobunds produkter er hovedsageligt lavet i GOTS certificeret økologisk bomuld sammen med enkelte styles i blød, komfortabelt Tencel. Det største udvalg findes hos kvinder, men der er også et udvalg af gots-certificeret tøj til børn samt et mindre udvalg af t-shirts og sweatshirts til mænd. 

Læs meget mere om Grobund længere nede og se udvalget herunder.

Lær Grobund at kende

Det er de to søstre Katrine Zederkof og Mette Andersen, der står bag det kompromisløse modebrand Grobund. Med Grobund designer og sælger Katrine og Mette elegant hverdagstøj til kvinder, mænd og børn. Stilen er på én gang afslappet og elegant. Materialerne er naturlige og designet tager højde for en moderne livsstil, hvor overgangen mellem arbejde og fritid er flydende. 

Siden Grobund blev etableret af Katrine og Mette tilbage 2016, har brandet formået at få mange fans på ganske kort tid. Det forstår vi godt og vi tror på at de skyldes deres kompromisløse tilgang til komfort og etiske overvejelser omkring miljø, menneske og dyr.

Læs mere om Grobunds tilblivelse, motivation og kompromisløse materialevalg nedenfor eller hop over på bloggen og se vores ærlige interview af Mette og Katrine.

Tårnhøje etiske ambitioner bag GROBUND

GOTS certificeret uld og bomuld

Grobund blev startet med drømmen om at lave økologisk og bæredygtigt tøj til miljø- og modebevidste kvinder. Det stod dog hurtigt klart for de to kvinder, at økologi alene ikke udgjorde en stor nok miljømæssige forskel og ej heller adresserede alle af udfordringerne i den konventionelle modebrande.

Derfor faldt det helt naturligt at Grobund blev skabt indenfor de rammer, som den internationalt anerkendte tekstil standard GOTS udstikker. 

Grobund er selv GOTS certificeret og dermed er alle led i en lang produktionskæde, som starter helt ude på marken hos landmanden, der enten dyrker bomuld eller holder får certificeret økologisk. Ikke nok med det tager GOTS certificeringen også hensyn til arbejdsvilkår for alle mennesker involveret og stiller strenge krav til dyrevelfærden.

Læs meget mere om GOTS-certificeringen her: Global Organic Textiles Standard

På kig efter nye bæredygtige materiale

Grobund har de senest par år også introduceret nye spændende materialer såsom Tencel, De har produceret enkelte styles i florlette udgaver af Tencel og andre styles som er tungere og blandet med økologisk bomuld. På den måde er de med til at teste og udvikle de nye materiale, så komfort, pasform, holdbarhed og miljøhensyn alle bliver tilgode set.

Tencel produceres i et lukket kredsløb med så lidt kemi som muligt. Den kemi,  der anvendes er miljøvenlig og genanvendes. Dertil skal de træfibre, som anvendes, være FSC certificerede, for at sikre at en jordens skove bevares. 

Læs mere om Tencel her.

Grobund indgår endda også i forskellige projekter som har til formål at udvikle og teste nye materialer fra vores egne breddegrader. 

Større udvalg af bæredygtige materialer gennem tæt samarbejde 

Grobund er i konstant dialog med deres leverandører, for at sikre at udvalget af bæredygtige materialer hele tiden bliver større og større. De oplever ofte, at de sammen med andre af de danske bæredygtige brands, stiller krav, som udvikler leverandørene. 

Grobund får produceret alle deres varer hos få udvalgte GOTS certificerede producenter i Tyrkiet, som har en lang tradition for tekstilforarbejdning. 

Grobund tøj, stort udvalg af GOTS certificeret tøj og tøj i tencel til hende, ham og børnene

Kjolen – den boheme i midnatsblå, den med kimosnit i sort og den…

Kjolerne fra Grobund kan bruges til alle anledninger og sæsoner og findes i et hav af forskellige former, farver, funktioner og materiale. Kjolerne kan bruges til hverdag som en skøn, behagelig sag, der bare er dejlig at have på. Men kjolen kan også sættes sammen med et fint smykke eller tørklæde og bruges til mere festlige lejeligheder. Snup en sommerkjole til varme sommerdage og brug den igen til efterår og vinter med et par lækre strømpebukser under og eventuelt en strik eller bluse over på de kolde dage eller anskaf dejlig blød og varm sweatkjole til vinter- og efterårsdagene. Du sparer både penge og plads i garderoben ved at bruge dine kjoler hele året, så tænk kreativt og style både festkjoler og hverdagskjoler, så de passer til enhver lejlighed og sæson. En grobund kjole findes i et stort udvalg af GOTS-certificeret bomuld, men også i Tencel samt en blanding af de to materialer.

Nederdelen – den lange i grøn, den klassiske, den i muskat og den…

Nederdelene fra Grobund kan bruges i alle sammenhænge, hvorfor de er uundværlige. Hvis sommerferien står for døren, er nederdele da også at foretrække. Hvad enten du skal sydpå eller i et sommerhus i Danmark, så er en nederdel klart at foretrække som mindst en af turens outfits. Du kan vælge de lange nederdele for et mere afslappet look. Derudover er lange nederdele samt buksenederdelen et godt alternativ til bukser, i og med at bene ikke er helt bare, når det bliver mere koldt på året. Du kan også vælge korte nederdele til de dage, hvor sommervarmen er over os. En kort nederdel vil give dig et friskt og sommerligt look. Hertil kan du style med en top, farverig skjorte eller t-shirt, hvilket forstærker det sommerlige og afslappede look, så du er helt kar til at gå i byen og drikke et par drinks eller deltage i årets sommerfest. Nederdelene findes i et stort udvalg af GOTS-certificeret bomuld, men også i en blanding af Tencel og gots-certificeret økologisk bomuld.

Skjorten – den hvide med høj krave, den klassiske med insekterne og den…

Skjorterne fra Grobund kan du style på utallige måder. Faktisk vil vi vove den påstand, at en skjorte er en af de beklædningsgenstande, der i allerhøjest grad kan tilpasses din personlige stil og den pågældende lejlighed. En skjorte kan give et cool og afslappet look, hvis du eksempelvis styler den med et par ripped jeans og et par sneakers. Kombinerer du den samme skjorte med en nederdel og fine stiletter, eller en vest opnår du et helt andet udtryk. Du kan altså trække din skjorte i utrolig mange forskellige retninger rent stilmæssigt ved at sætte den sammen med forskellige andre elementer. Med en fed skjorte fra Grobund i skabet kan du nemt blive klædt godt på både til en dag på kontoret, en hyggelig cafétur eller den helt store fest. Udskæring, detaljer, farve og mønster er med til at afgøre, hvilket udtryk din skjorte har. Hos Grobund er der mange forskellige, både med blomster og insekter samt enkelte og minimalistiske skjorter i sort og hvid. Skjorterne findes i et stort udvalg af GOTS-certificeret økologisk bomuld.

Blusen – den med gylne striber, den i muskat med vandkalv og den…

Bluserne fra Grobund kan bruges til hverdag såvel som til fest. Grobund tilbyder nemlig et stort udvalg af langærmede bluser til kvinder og børn til enhver smag. Tilføj eksempelvis en flot gylden stribet bluse til din sommergarderobe, og sæt kulør på dit outfit, eller hop i en ensfarvet og mere neutral bluse til de formelle anledninger og hygge derhjemme på de kølige dage. Valget er dit, og du kan sammensætte og matche bluserne fra Grobunds sortiment med andre beklædningsgenstande, akkurat som du har lyst. De fleste kvinder har et udvalg af forskellige langærmede bluser i deres garderobe. På den måde er der nemlig altid en bluse at finde, uanset om dagen står på et vigtigt forretningsmøde, en tur i parken med familien, en fødselsdagsfest for veninderne eller bare hygge derhjemme på en kold vinterdag. Bluser kan du sætte sammen med både bukser, nederdele og kjoler, og der er derfor mulighed for både at skabe et simpelt og klassisk hverdagsoutfit og et mere festligt og spraglet outfit. Bluserne findes i et stort udvalg af GOTS-certificeret økologisk bomuld, men også i Tencel.

Strikken – den i patentstrik i kit, den i patentstrik i blå og den…

Strik bluserne fra Grobund er så fine og lækre at have på og giver varmen i de køligere måneder. Strik bluserne er strikket i det blødeste økologisk GOTS-certificeret bomuld. Gældende for nogle af strik bluserne er garnet dead stock, hvilket betyder det er rester fra andre produktioner. Farverne kan derfor variere en smule, det giver strikken endnu mere charme og gør den ganske unik. Dead stock betyder også strikken er i begrænset antal – så hvis du vil have fingrene i en skal du ikke tøve for længe.

T-shirten – den i tencel, den korte i rosa, den med eghjort og den…

T-shirt går til alle anledninger. Ofte forbinder man t-shirts med sommer og afslappet tøj, hvor t-shirt også helt klart er det oplagte valg. Men man kan også sagtens finde t-shirts til finere anledninger også. En enkel, elegant og ensfarvet t-shirt kan sammensættes med et par fine bukser eller til et nederdel til damerne. Du kan bruge en t-shirt både til arbejde, hvor det kræver et lidt finere look, til fester og andre begivenheder eller til en cafetur med vennerne. T-shirtsene kan også bare bruges som et skønt, blødt og dejligt lag under en af Grobunds bluser, strik trøjer, sweatshirts, skjorter eller veste. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvordan en t-shirt sammensættes i et look. Grobunds udvalg af t-shirts indeholder både modeller i basic farver, men også i striber samt med motiver af insekter herunder vandkalve, bier, eghjorte mfl. En Grobund t-shirt findes i et stort udvalg af GOTS-certificeret økologisk bomuld men også i Tencel.