ECOsilver – hvad er det?

Kort sagt sikrer ECOsilver øget fokus på genanvendelse og cirkulært forbrug.

ECOsilver er en betegnelse for 100% genanvendt sølv. Kvaliteten er den samme som Sterling sølv. Ved at vælge ECO silver er du blot med til at øge fokus på vigtigheden af genanvende de råvarer, som vi allerede har i brug. 

Problemer ved minedrift

Moderne minedrift efter metaller efterlader store skovområder øde og golde. Jorden har brug for alle de træer, som vi kan få. Derfor bør vi stoppe eller som udgangspunkt minimere minedrift. Ved at vælge ECO silver er du med til at signalere at du ønsker at stoppe unødvendig minedrift. Langt de fleste metaller indeholder allerede genanvendte råvarer, men med ECO silver er du garanteret at 100% af råvaren er genanvendt.  

Genanvendt sølv fra elektronikaffald

Hvor stammer det genanvendte sølv så fra? Og er genanvendt sølv sikkert? Genanvendt sølv stammer primært fra aflagt elektronik og medicinsk affald. En lille del stammer også fra gamle og aflagte smykker. At bruge gammelt elektronik og medicinsk udstyr kan måske lyde risikabelt, men sandheden er at kravene til renheden i sølvet i disse produkter er tårnhøje. Derfor er det ingen problem at skaffe ECO silver og genanvendt sølv i samme kvalitet, som vi kender fra Sterling sølv.  

Brands som benytter ECOsilver

Grube Graphics benytter også ørestifter i ECOsilver i deres øreringe. Du finder også mange smukke smykker skabt i ECOsilver fra laøhlé.

Er ECOsilver bæredygtigt