Hvad er ECOVERO™?

Materialet ECOVERO™ er relativt nyt og fylder mikroskopisk lidt på verdensplan. Det er dog et spændende og mere miljøvenligt og bæredygtigt materiale. Selvom brugen af ECOVERO™ stadig er relativt begrænset kan du sagtens finde varer i ECOVERO™ på det danske marked.

Du finder tøj i ECOVERO™ voksne hos bl.a. esmé studios og ECHTE samt til børn hos bl.a. Pomp de lux.

Er ECOVERO™ bæredygtigt?

Kort fortalt er ECOVERO™ viskose på en mere bæredygtige måde. De træfibre, som indgår i ECOVERO™ fra Lenzing, er certificeret bæredygtige. Træmassen til ECOVERO™ kan komme fra FSC eller PEFC certificeret skovbrug. Du har med garanti hørt om FSC certificeringen, da den er ret udbredt i Danmark. PEFC certificeringen er mindre kendte, men stadig international anerkendt. PEFC står for Programme for the Endorsement of Forest Certification

ECOVERO™ viskose er mere bæredygtigt end konventionelt viscose. Begge dele stammer fra naturlige og fornybare ressourcer. Med almindelig viscose har vi bare ikke noget bevis for at råvarerne er dyrkede forsvarligt. Mindst ligeså vigtigt er omdannelsen af de hårde træfibre til bløde tekstilfibre ureguleret og forårsager vandforurening og et stort energiforbrug.

Selve materialet ECOVERO™ viskose er på mange måder bæredygtigt og har derfor også opnået EU’s miljømærke.

Vær opmærksom på at overforbrug stadig er overforbrug selvom materialet er skabt på mere klima- og miljøvenlige præmisser. Ligesom dårlige arbejdsforholdene hos tekstilarbejdere ikke bliver bedre af at materialet er miljøvenligt. Tøj produceret i ECOVERO™ viskose er på mange måder et mere bæredygtig valg, men tænk på mængden af det tøj du køber, spørg ind til hvor og af hvem, der er produceret. Sidst men ikke mindst pas godt på det, som du køber, så det kan holde længe.

Hvordan produceres ECOVERO™?

Vi har allerede været lidt inde på produktionen af ECOVERO™, men ikke bare dyrkelsen af råvarerne er forbedret og dokumenteret. Hele produktionsprocessen er også forbedret og dokumenteret. Omdannelsen af hårde træfibre til bløde tekstilfibre kræver store mængder vand, kemi og energi.

ECOVERO™ produceres af østriske Lenzing, som også producerer TENCEL™. Lenzing har dokumenteret, at de producerer ECOVERO™ materialerne med op mod 50% mindre vand og energiforbrug end konventionel viskose produceres. 

Læs mere om  ECOVERO™ hos ECOvero.com

Kjoler og nederdele i ECOVERO™

Hos bl.a. esmé studios og ECHTE finder du kjoler i ECOVERO™ viskose. Materialet falder flot og har en let skinnende overflade, som vi kender det fra almindelig viskose. 

Skjorter og bluser i ECOVERO™

esmé studios har også et lille udvalg af skjorter og bluser i ECOVERO™ viskose. Udvalget er stadig begrænset, men det vokser heldigvis hele tiden. Så fandt du ikke lige det, du manglede, så kig ind igen om et par uger.  

Jakker, overtøj og termotøj i ECOVERO™

Hos esmé studios har de også anvendt ECOVERO™ viskose i deres fine serie er termotøj.

Hvordan skal ECOvero vaskes

ECOVERO™ viskose bør vaske ved lave temperaturer.

Se desuden vores fulde vaskeguide med gode råd om både konventionelle samt nye og mere miljøvenlige materialer.

Er viskose bæredygtigt?

Viskose produceres mange steder rundt om i verden. Viskose er vidt kendt for at være et meget problematisk materiale grundet den store forurening, som foregår under produktionen. Viskose laves ofte af bambus, som godt nok er et fornybart materialet. Der er uden tvivl meget godt at sige om bambus. Dog dyrkes alt bambus ikke bæredygtigt og uden pesticider. Det vokser hurtigt ja, men det alene kan ikke klassificeres som bæredygtigt. 

Selvom viskose produceres af fornybare og vedvarende ressourcer er det langt fra et bæredygtig valg. 

Hvad er ECOVERO™  viskose

Almindeligt viskose og ECOVERO™  viskose er altså forskellige helt tilbage til råmaterialet. Alle fibre i ECOVERO™ viskose er certificeret bæredygtige. Som beskrevet længere oppe produceres ECOVERO™ tilmed i en kontrolleret process, hvor vand- og energiforbruget er signifikant forbedret. 

Derfor er ECOVERO™ viskose også mærket med EU’s miljømærke.