Bæredygtig Mode. Mulighed eller utopi?

Bæredygtig mode, bedre mode, slow fashion, fair fashion - kært barn har som sagt mange navne. 

Ingen kan længere være i tvivl om at bæredygtighed er blevet populært. At leve bæredygtigt handler for mange om madvaner og transportformer, men sandheden er at modebranchen også er en kæmpe synder både med hensyn til vandforurenning og CO2 udledning.

Heldigvis er interesse for modenbranchens skyggesider også stigende og mange brands promoverer sig da også som grønne, bevidste og bæredygtige, men...

Kan mode nogensinde blive bæredygtigt

...eller er det blot en utopi?

Vi har spurgt bæredygtighedsekspert og modeblogger Johanne Stenstrup kendt fra bæredygtighedsnetværket Sustain Daily og Danmarks første modeblog Bedre Mode.

Johanne's svar er på den ene side en opsang til os forbrugere og modeindustrien om at implementere sund fornuft og mådehold.

Det lyder måske lidt kedeligt, men på den anden side rummer hendes svar heldigvis også en positiv overraskelse med et anderledes syn på mode, som kan skabe en anden og dybere glæde ved vores tøj.

Se med i videoen nedenfor og få en håndfuld gode råd til hvordan vi alle sammen kan være med til at gentænke mode på fair og bæredygtige præmisser.

 

Mod på mere viden om bæredygtig mode

Læs også interviewet: "dokumentaren the true cost ændrede alt" , hvor vi møder Camilla bag modebloggen Sustainable Fashion Freak.

På bare to år har Camilla omlagt sin garderobe, så den idag er 100% bæredygtig. Det er tilmed på S.U. 

I interviewet deler Camilla rundhåndet ud af sine erfaringer og giver samtidig et indblik i hvordan hun har bygget hendes bæredygtige garderobe op omkring nyproduceret fair fashion og personlige genbrugsfund. 

bæredygtig_bæredygtighed_fashion_mode_tøj

Designerne bag de bæredygtige danske brands

Hos Danish Fair Fashion samarbejder vi kun med de bedste danske bæredygtige brands. Dem som ikke går på kompromis med hverken design, arbejdsforhold, miljøhensyn eller kvalitet. 

Deres arbejde er prisværdigt og nødvendigt for at modebranchen kan blive bæredygtig. Mød Morten Underberg Olesen, stifteren og designeren bag det danske fremadstormende mærke Le Pirol.

Det startede med drømmen om at skabe et enklere liv og at kunne stå ved sit arbejde.

Følg linket ovenfor og find både video og tekst om Mortens rejse fra anerkendt designer i den konventionelle modebranche til iværksætter med skarpt fokus på økologisk og bæredygtig strik.

 

bæredygtig_bæredygtighed_fashion_mode_tøj

 

Klassisk og langtidsholdbar strik i økologisk merino uld og bomuld 

bæredygtig_bæredygtighed_fashion_mode_tøjbæredygtig_bæredygtighed_fashion_mode_tøj

Se det samlede udvalg fra Le Pirol