Brugt tøj? Vores bedste tips til at sælge det online

Sælg_brugt_tøj_online_minguide_Gratis_Salg_recycling_genbrug_genbrugstøj

Har du fået ryddet ud i dit klædeskab eller er ungerne vokset ud af deres tøj? Vi har alle ind imellem noget brugt tøj, der på en eller anden måde skal videre i systemet.

Start med at sætte et par timer af til projektet med at gennemgå skuffer og skabe. Alt skal tages ud og kigges igennem. Det gør, at du aktivt skal tage stilling til, om det reelt er tøj du bruger, eller om det bare fylder op i skabet.

Samme øvelse kan du lave sammen med dine børn. I fællesskab gennemgår I deres tøj og tager stilling til, hvad der skal tilbage i skabet og hvad der skal videre. En god idé er at gøre det omkring sæsonskiftet fra vinter til forår og fra sommer til efterår. På den måde får du også overblik over, om der er noget I mangler.

Så altså – alt ud af skabe og skuffer… Herefter tager du fat i hvert enkelt stykke tøj og overvejer; skal det tilbage i skabet eller skal det videre? Skal det videre, kan du lave tre bunker:

  • Videresalg (online, loppemarked eller secondhand-butik med kommisionssalg)
  • Genbrug (spørg først familie og venner om der er noget de kan bruge, hvis ikke ryger det til genbrug)
  • Ud (tøj, der er slidt, undertøj og strømper er ofte ikke velegnet til at sende videre til andre. Det ryger ud, men bliver afleveret på genbrugspladsens container til tekstil. Herfra bliver det sendt videre til sorteringsanlæg og genanvendt. (For eksempel kan en gammel bomuldsbluse blive genanvendt til at spinde nye bomuldstråde af).

Brugt tøj - hvor skal du sælge det online?

Det tøj du vurderer er fint og intet fejler, kan du prøve at sælge videre. Er du typen der synes det er nemmest at gøre online? Så skal du tage billeder og lægge annoncer op, når du har tid til det. Der er forskellige platforme, der har specialiseret sig i salg af brugt tøj online. Her har du eksempler på nogle af dem:

Trendsales
Den blå avis
Reshopper
Facebook

Trendsales:
Er nok den mest kendte platform til salg af brugt tøj både til børn og voksne. Et godt sted at sælge mærkevarer. Platformen bugner med varer og det kan være nemt at forsvinde i mængden. Det koster ikke noget at oprette en annonce/alternativ et abonnement, så du kan oprette ubegrænset antal annoncer. Der er mulighed for at tilkøbe forskellige måde at fremhæve sin annonce på. Det kan hurtigt koste noget at lave et salg på Trendsales og derfor anbefaler jeg også, at det er forholdsvis dyrt tøj, du vælger at sælge her.

Den blå avis:
Her kan du sælge både børnetøj og tøj til voksne. Igen, der er masser af varer, så du kan måske nemt forsvinde lidt i mængden. Der er, som på Trendsales, mulighed for at tilkøbe forskellige måder at fremhæve sin annonce på. Der er mulighed for at søge geografisk og du kan angive om du er villig til at sende varen eller om du kun sælger ved personligt salg.

Reshopper:
Min foretrukne platform, når jeg skal sælge brugt børnetøj. Du skal bare downloade appen og så er du i gang. Appen er utrolig nem at bruge og du kan lynhurtigt oprette annoncer. Det er gratis at bruge Reshopper, hvis du kan leve med reklamer. Reshopper har et lokalt fokus, så der er mulighed for at søge på annoncer i en bestemt radius fra en selv. En klar fordel, så du ikke nødvendigvis skal til at sende det tøj, du sælger.

Sælg_brugt_tøj_online_guide_bedste_råd

Igennem noget tid har man også kunnet sælge vente- og ammetøj på Reshopper. Senest har de nu også oprettet en kategori til almindeligt voksentøj. Funktionerne er præcis de samme, som på børnedelen.

Facebook
Der findes et hav af “køb-og-salg” grupper på Facebook. Jeg har bedst erfaring med salg på lokale grupper, hvor køber har mulighed for lige at komme forbi og prøve tøjet. Nogle gange holder jeg en form for “åbent hus”, hvis jeg har meget tøj, der skal sælges. På med en masse billeder og så skriv et tidspunkt, hvor folk er kan komme forbi og se og prøve tøjet. Det plejer at være en succes.

Til slut vil jeg ønske dig held og lykke med salget af dit brugte tøj. Husk, hvis du ikke synes du har tiden eller overskuddet til at sætte det til salg, så giv det væk til venner og familie eller til genbrug.

Leder du efter bæredygtigt tøj? Gå på udkig i shoppen, hvor du finder skøn mode skabt med omtanke for miljø og mennesker.

Bæredygtig_damemode_dametøj_fair_fashion_GOTS_økologisk_etisk_mode_kjole_skjorte_strik
Bæredygtigt_herretøj_økologisk_skjorter_strik_GOTS_fair_fashion_consjus_tencel
Bæredygtigt_børnetøj_økologisk_GOTS_etisk_fair_fashion_
bæredygtige_accessories_tilbehør_tasker_punge_fair_fashion_vegetabilsk_svanemærket
bæredygtige_smykker_FSC_ecosilver_bionedbrydeligt
Bæredygtig_bolig_boligtilbehør_puder_tæpper_nips_skåle_fade_plaider_uld_fair_trade