20 ideer til bæredygtige oplevelser i Danmark denne sommer

Kitt design Livli bluse

Flere danskere end nogensinde før skal prøve kræfter med en sommerferie under hjemlige himmelstrøg. For nogen er det en skøn og afslappende tanke - for andre er det ikke lige dét, de gik og drømte om. For hvad nu hvis det regner i tre uger..? 

Så slemt går det nu nok ikke. Hvordan du end har det, så har vi samlet lidt inspiration til at få det bedste ud af situationen. Hvem ved måske bliver sommeren 2020 bare den første af mange sommerferier nydt på hjemmefronten. 

Med risiko for at blive bidt af staycation-bølgen får du her 20 ideer til aktiviter og oplevelser med en grøn og bæredygtig agenda.

Flere af vores samarbejdspartnere har etableret skønne pop-up shops ude i sommerlandet. Dem har vi naturligvis inkluderet i listen, så ideerne spænder lige fra gåture i Danmarks smukkest naturområder til bæredygtig shopping på toppen af Danmark. 

Oplev Danmarks smukkeste landskaber

Se vilde heste i Molsbjerge, oplev ørkenstemning i Råbjerg mile eller se 66 millioner år gammelt fiskeler i skrænterne på Stevns Klint. Sidstnævnte indtager iøvrigt også en flot plads på UNESCO's verdensarvsliste. Disse steder er vidt forskellige og alligevel blot et lille udsnit af de mange fantastiske naturoplevelser, som vores lille kongerige byder på. 

Pump cyklen, pak en lækker picnic kurv og inviter dine kære med på en vaskeægte slowliving tur. En tur der med garanti vil gøre godt for sjælen.

Find inspiration til mange flere ture på Danmarks Naturfredningsforenings liste med Danmarks 19 smukkest landskaber.

Tidløse og elegante kjoler og smykker i Skagen

Som barn tilbragte jeg alle mine sommerferier i Nordjylland. Både lyset, vinden, duften og strandene er noget helt specielt. De små badebyer ligger som perler på en snor og det er svært at anbefale en over de andre. Er du så heldig at din ferie går mod skønne Skagen skal du ikke blot forkæle dig selv med en tur på Skagens Museum. Her finder du flere store værker af de berømte Skagensmalere.

Du skal selvfølgelig også på den traditionelle tur til Grenen og mærke bølgerne fra Kattegat og Skagerak bruse indover dine fødder på en og samme gang.  

Måske vigtigst af alt skal du forkæle dig selv et besøg hos Anne og Katrine fra Laøhlé. Denne sommer kan du igen møde dem med deres feminine og elegante univers af kjoler, skjorter, strik og smykker i bæredygtige materialer. 

Du finder deres sommer pop-up på Sct. Laurentii vej 15

Kultur og livsnyder Århus

Århus er vores hjemby. Byen er derfor helt speciel i vores øjne. Er du så heldig at komme forbi i sommermånederne, er byen ikke mindre speciel. Mens universiteterne holder ferie er byen mindre travl, men det er blot en kærkommen mulighed for at opleve byen i et roligt og afslappet tempo.

Mens du nyder det mere historiske og mere sommer-rolige latinerkvarter, må du ikke snyde dig selv for ægte hjemmelavet italiensk is hos Mammis Gelato. Isbaren er stiftet af mor og datter, som begge er uddannet efter alle iskunstens regler i Italien. 

Et par klassikere i Århus er naturligvis AROS og Moesgaard Museum. Her kan du henholdsvis opleve kunst af international klasse og møde vores forfædre vagt til live i imponerende interaktive udstillinger. 

Har du børn er Tivoli Friheden en dejlig oase midt i Marselisborgskoven. Ligesom Væksthusene i Botaniskhave og Steno Museet er perfekte steder at fordrive et par timer på en regnvejrsdag.

Luksusstrik og plantetryk i Odense

Odense er uden tvivl bedst kendt som H.C. Andersens fødeby. Både H.C. Andersens Hus og de omkringliggende gader er uden tvivl også et besøg værd. 

Bæredygtig pop-up shop med luksusstrik fra Le Pirol i Odense  Von.Linnen Skagerak og Le Pirol pop up shop i brandtsklædefabrik Moon Light t-shirt GOTS certificeret økologisk bomuld Le Pirol

Omkring 500 meter fra H.C. Andersens Hus finder du Brandts Klædefabrik, som huser både kunstmuseum, spisesteder og butikker.

Du finder også Le Pirol, et af de mest populære brands fra vores markedsplads. Le Pirol, som designer det mest fantatiske luksusstrik til både mænd og kvinder har sammen med Skagerak og VON.LINNÉ skabt en fortryllende smuk pop-up shop. Butikken og området omkring Brandts Klædefabrik er absolut et besøg værd, hvis vejen går forbi Fyn denne sommer.

Svøb dig i hør og find roen i det sydfynske øhav

Mens du er på Fyn skal du ikke snyde dig selv for en tur til det sydfynske øhav. Fra hyggelige Faaborg, som i år er destination for min egen sommerferie, går der færge til flere af de charmerende sydfynske øer. Jeg ved med sikkerhed, at vi skal forbi det flotte og populære havnebassin i Faaborg. 

bæredygtige_oplevelser_danmark

Faaborg Havnebad (Foto via Faaborg-Midtfyn Kommune)

Jeg ved også, at vi med sikkerhed hopper ombord på færgen til Ærø. Øen har nemlig længe stået på vores ønskeliste. Måske jeg endda er heldig at få lokket min mand og tre børn med på besøg hos Linen by Krebs på Ærøskøbing Havn. Linen by Krebs er en lille familievirksomhed oprindeligt fra Samsø. Linen by Krebs designer tøj i 100% hør i absolut bedste kvalitet. 

Oplev det grønne København 

Ønsker du at gå all in på en grøn og bæredygtig tur til vores hovedstad er der masser af muligheder at vælge imellem. Min bedste anbefaling er at bruge Go Green Danmarks hjemmeside eller app, som giver et lynhurtig overblik over de  mange grønne butikker, cafeer, restauranter, hoteller, motionssteder og meget mere.

Er du på udgik efter en ny sommerkjole, kimono eller yogablokke, så vil jeg klart også anbefale at tage forbi de faste og bæredygtige butikker Another View og Best Behavior.

Bæredygtig luksus i Store Kongensgade

De skønne damer bag Another View, som også forhandles her på siden, har skabt en inspirerende og smuk butik i hjertet af København. I butikken finder du Another View's eget tøj smukt ledsaget af andre danske og internationale brands, som alle brænder for at gøre en positiv forskel. 

Another View butik spækket med bæredygtige mode fund

Du finder butikken i Store Kongensgade 85. 

Kommer du ikke lige forbi København finder du også et udvalg af de flotte strikbluser og cardigans, som Another View er mestre i, her på siden.

Fine cardigan merino uld Another View twice bluse Another View hvid økologisk bomuld Slide bluse Another View Organic cotton

Yogatøj og casual wear på Nørrebro

Er du på Nørrebro vil jeg anbefale dig at tage forbi Best Behavior, som også er en af vores samarbejdspartnere her på markedspladsen.

Hos Best Behavior forhandles Best Behaviors egne styles af boligtilbehør og tøj til kvinder og børn. Butikken byder også på det skønne GOTS certificerede yogatøj fra søster-brandet Yogamii

Best Behavior shop yogamii yogawear organic casual wear

I butikken finder du blandt andet disse styles. Kommer du ikke lige til København, så finder du også hele udvalget fra både Yogamii og Best Behavior her på siden.

best_behavior_butik Yogamii Asana suit kork blokke bæredygtigt og økologisk yogawear best_behavior_butik 

Overnatning i det fri

Nu har vi været omkring flere byer med tilhørende forslag til bæredygtig shopping. Intet er dog mere bæredygtig og afslappende end bare at nyde naturen. 

Har du endnu ikke haft fornøjelsen af at overnatte i det fri, så finder du en god begynderguide til 3 overnatningsmuligheder i det fri hos Danmarks Naturfredningsforening. Guiden giver gode råd til den helt spænde start hjemme i haven, shelterturen og sågar til overnatning i det fri under en hjemmebygget bivuak. 

Nyd det og del det

Mit allersidste råd til en bæredygtig ferie i Danmark er: nyd det og del det. Hvis der er noget som ferie handler om, så er det at komme ned i gear. Prioriter gerne at lave absolut ingenting eller find en god gammeldags bog. 

Dernæst skader det ikke, hvis du deler alle dine gode danske oplevelser spækket med nærvær og smukke seværdigheder. Der kan nemlig ikke herske nogen tvivl om at vi alle bliver påvirket af de billeder og historier, som vi møder både i fjernsynet, i ugebladene og ikke mindst på de sociale medier. Derfor skal du dele dine oplevelser og give dit bidrag til at vise, hvor fantastisk, det er at holde ferie i Danmark.

Tak for at du læser med. Jeg håber, at der er en anbefaling eller to fra listen du kan bruge.

Forsat god sommer.

Med venlig hilsen Pia

 - Medstifter og medejer af Danish Fair Fashion & Living