Tips til bæredygtig vask og rengøring

Engang imellem er det bare lækkert at få gjort HELT rent. Især her under corona epidemien, kan det altså godt svare sig at give rengøringen et ekstra nap.

Fjern lugten af fugtige sko

Lugten af fugt, der hvor man har sit overtøj og sko, er ikke det skønneste man kunne drømme om. Men duften af Ajax eller stærk vaskepulver er altså ikke særlig bæredygtig...

Og har du nogensinde følt, at lige meget hvad du gør, så får du bare sure sokker af dine vinterstøvler?

Lugtfjerner_sko

Løsningen på et hverdagsproblem

Tidligere professionelle håndboldspiller, Anja Byrial Hansen, ved om nogen, at sportstøj kan få en genstridig lugt, som kan være svær at vaske ud.

Hun har stiftet virksomheden Byoms ApS sammen med ingeniør, Rikke Stein Omby. De producerer probiotisk vaskemiddel, rengørings sæber og lugtfjerner sprays, som du kan bruge til sportsudstyr som sko, hjelme, måtter, boksehandsker og alt muligt andet der ikke går i vaskemaskinen.

Hvad er probiotika?

Overalt i hjemmet findes dårlige bakterier. Disse bakterier giver dårlig lugt og har dårlig indvirkning på vores helbred. Ved almindelig rengøring forsøger vi, at dræbe de dårlige bakterier, vi desinficerer, men bakterierne kommer meget hurtigt igen.

Probiotika er naturlige, gode bakterier, som bekæmper de dårlige, lugtende bakterier. Når du spreder probiotika sæbe ud over en overflade, vil de hurtigt få bekæmpet de dårlige og det allerbedste er, at de fortsætter med at virke i op til 8 dage.

Interview af byoms

Bliv klogere på probiotiske bakterier samt den revolutionerede serie af rengørings- og vaskeserie fra byoms. Byoms er stiftet af tidligere håndholdlandsholdspiller, Anja Byriel, og Rikke Omby, som er uddannet ingeniør og bidt af bæredygtigthed.  

Naturlig rengøring

Se hele udvalget af probiotiske rengøringsartikler fra byoms.

Du finder også plastikfrie karklude i økologisk bomuld eller hemp samt langtidsholdbare opvaskebørster i træ under Naturlig rengøring.

 

Probiotisk_og_naturlig_rengøring_uden_plastik_og_skrap_kemi_byoms_hemp_bylohn

 

 

Tips til bæredygtig tøjvask

Det slider på tøjet når vi vasker det. Derfor er det en god idé at undgå at vaske det for ofte. Så holder det sig pænt længere, og du bliver ved at være glad for dit tøj, og på den måde mindre optaget af at købe nyt hele tiden. 

💚  Hæng tøjet ud til luftning. Medmindre der er spildt på dit tøj er det ofte rigeligt med en luftning udendørs. Hæng det på en bøjle så det hænger frit og bliver godt luftet. Hvis tøjet lugter kan du spraye det med byoms lugtfjerner.  

💚  Fjern pletter inden du vasker. Det er langt sværere at slippe af med pletter på tøjet efter blot én vask. Brug lidt tid på et fjerne eventuelle pletter inden du vasker i maskinen. 

💚  Vask ved lavere temperaturer. Vaskeanvisningen på dit tøj viser hvad tøjet kan holde til - ikke hvad du nødvendigvis skal vaske ved. Koldere vaske er bedre for miljøet og for tøjet. Farverne holder bedre ved lavere vasketemperaturer. Men 30 grader er ofte helt fint til at vaske tøjet rent. Er det sengetøj, håndklæder og undertøj skal du dog vaske på 60 grader da bakterier først bliver dræbt ved 60 grader.

💚  Brug det rigtige vaskemiddel. Du skal være opmærksom på, om dit vaskemiddel er til 15-20 grader, hvis du går langt ned på varmegraderne.

💚  Tør dit tøj på snoren. Det sparer naturligvis energi at droppe tørrretumbleren. Men det er altså også rigtig hårdt for tøjet at blive tørret i maskinen. Så hæng det ud til tørre - det kan du sagtens gøre året rundt. 

Prøv nogle af Byoms produkter - med eller uden duft.

Du finder dem her.