ECOCERT – Hvad betyder det?

Ecocert certificeringen er en miljømærkning, som har fokus på økologi, ressourcebesparelse og sikring af biodiversitet. Du finder Ecocert på kosmetik og hudpleje, men også rengøringsprodukter.  

Fordele ved Ecocert

Ecocert er et godt pejlemærke, når du skal gå efter et økologisk pleje produkt. Ecocert-certificeringen stiller skrappe krav til ingrediensernes økologiske oprindelse, naturlighed og renhed.

Ecocert-mærkede kosmetik produkter er inddelt i to kategorier: Naturkosmetik, hvor minimum 5% af ingredienserne skal være økologiske (vand tæller ikke med her), samt økologisk kosmetik, hvor minimum 10% af ingredienserne skal være økologiske og mindst 95% af de plantebaserede ingredienser skal være økologiske. 

Derudover er Ecocert mærkede produkter i øvrigt helt fri for syntetiske parfume- og farvestoffer, nanopartikler og parabener.

Når du vælger et Ecocert certificeret produkt kan du forsikre dig selv om at:

  • Der er anvendt miljøvenlige produktions- og forarbejdningsprocesser
  • Du er med til at fremme brugen af naturlige eller økologiske ingredienser
  • Der er ansvarlig forvaltning af naturressourcer
  • Der ikke er anvendt størstedelen af petrokemiske ingredienser

Ulemper ved Ecocert

Ecocert certificerede kosmetik produkter er helt fri for mange dårlige ingredienser, dog lover de ikke at de er frie for allergener. Det skal dog siges, at det er stortset alle ecocert certifierede produkter som har en allergi mærkning ved siden af som f.eks. Den Blå Krans fra Astma-Allergi Danmark.

Produkter med Ecocert

Vi har lige nu Ecocert certificerede produkter fra Byoms. Desuden er produkterne fra DRAGÖR skincare gjort klar til at blive både Ecocert og cradle 2 cradle certificerede. 

Du kan også se udvalget af Ecocert certificerede produkter fra naturebaby herunder make up fra Miildhudpleje fra Dermabalm og læbepromade fra Rudolph care eller håndsæbe, lotioner/creme, tørolie, shampoo og balsam fra Meraki (reklamelinks).