Mode og interiør produceret i Danmark

Relife_studio_vaser_upcycling_genbrug_vaser_dansk_produktion_

På udkig efter ansvarligt produceret tøj og boligtilbehør som tilmed også er produceret i Danmark? Det er sjældent, men det findes. Vi har samlet en lille perlerække af danske brands med produktion i Danmark.

Find bl.a. økologisk luksusstrik til mænd og kvinder fra Le Pirol samt smukt og poetisk børnetøj fra Kitt

Af smykker finder du Grube Graphics funklende øreringe i FSC baseret træ og bionedbrydeligt glimmer.  

Til boligen finder du Mumutanes grafiske univers af puder syet på en social økonomisk systue i Danmark.

Vild med boligindretning på den miljøbevidste og bæredygtige måde? Så skal du også tage et nærmere kig på Recollector og Upcycling Scandinavia. Recollector står bag en elegant serie af bokse til affaldsortering og -håndtering i hjemmet. Upcycling Scandinavia har lanceret en svanemærket med ergonomi, design og bæredygtighed i fokus. Begge virksomheder anvender genanvendt plast og har designet deres produkter, så de kan genanvendes og indgå i et cirkulært ressourcesystem. Derudover får begge virksomheder produceret her i Danmark. 

Det GOTS certificerede sengetøj fra ART FOR LIVING er også produceret herhjemme.

Relife er en mindre dansk interiørvirksomhed, som upcycler overskudsprodukter fra industrien til deres lamper, vaser, penneholdere mm. Bølgepap og kanalplast, som ellers skulle brændes, får nyt liv. Produktionen foregår i Hedensted midt mellem Horsens og Vejle. Se mere hos Relife.

Er lokalproducerede varer mere bæredygtige?

At producere lokalt er blot en parameter af mange parametre, som udgør, hvorvidt et produkt nærmere sig at være bæredygtigt. At producere lokalt har betydning for transporten af slutproduktet, men reelt kan råvarer godt være fragtet langt. Alle brands og produkter, som vi omtaler her arbejder med flere parametre.

Hvad er der sket med den tidligere store danske tekstilproduktion?

Engang havde Danmark en stor tekstilproduktion. Idag er langt det meste blevet flyttet til lavtlønslande. Vi har dog alligevel en lille smule mode- og tekstilproduktion tilbage.

Måske er der endda en lille opblomstring på vej. Flere af de små ambitiøse bæredygtige brands har nemligt valgt at producerer lokalt og i mindre mængder. Det er noget, som passer perfekt samme med den tilbageblevne produktion.

Den lokale danske tekstilproduktion er typisk erfaren og kompetent. Samtidig er produktionen også fleksible eller agil, som en velbetalt ledelseskonsulent sikkert ville have kaldt den. Det betyder, at leveringstiden er kortere og kravene til minimumsproduktion er lempeligere. 

Dansk design og håndværkstradition

Med store danske arkitekter og designere som Nanna Ditzel, Louise Campbell, Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Jørgen Utzon, Jacob Jensen og mange mange flere ligger det naturligt for mange danskere at sætte pris på godt design og håndværk. Hurra for det. Glæden ved godt design og godt håndværk er et godt startsted for at indrette et mere bæredygtigt hjem. 

Vi vil gerne støtte op om at nye talenter sætter gang i mindre produktioner for at teste deres ideer af. Derfor giver det point i vores karakterbog, når man producerer i små mængder og producerer lokalt.  

Du synes måske også om

1 kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *